• Header

Sport

Voor een gezonde leefstijl is het heel belangrijk om voldoende te bewegen. Dit kan een bepaalde sport zijn, maar het kan ook dagelijks wat anders zijn aan beweging. Probeer altijd een half uur per dag matig intensief in beweging te zijn. Dit is goed voor de doorbloeding, ontspanning, fitheid, energieverbruik ed. 

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (die wereldwijd geldt) adviseert: beweeg tenminste vijf dagen in de week, minimaal 30 minuten per dag, in blokken van ten minste 10 minuten matig intensief. De hartslag ligt daarbij iets hoger dan normaal en je raakt een beetje buiten adem.
Volgens de Nederlandse norm gezond bewegen zou een volwassene ten minste vijf dagen in de week minstens dertig minuten matig intensief lichamelijk actief moeten zijn of drie dagen per week minimaal twintig minuten hoogintensieve aerobe lichamelijke activiteit moeten verrichten.

Bij de omschrijving van matig intensief bewegen gaan we uit van de rustwaarde, deze duiden we aan in MET. De MET waarde is 1 in rust. Is een MET-waarde 2 dan verbruik je tweemaal zoveel energie als in rust. Onder matig intensief bewegen vallen alle activiteiten met een MET-waarde tussen de 4  en 6,5 MET.
Bijvoorbeeld: wandelen (5 km/h) = 4 MET, fietsen (16 km/h) = 6,5 MET, ruiten wassen en grasmaaien = 4 met, boodschappen doen met zware tas = 5 MET, trap op lopen = 6 MET.

www.nationaalkompas.nl

 

Nieuws

 • Info Avond Voeding

  Info Avond over Voeding, heb ik georganiseerd om iets nieuws te doen voor mij...

  Lees meer
 • Feestdagen een uitdaging?

  8 tips over eten en drinken tijdens de feestdagen:  - Geniet erv...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Waarvoor kunt u terecht

  Waarvoor kunt u terecht

  Vragen over voeding of een voedingsadvies op maat of begeleiding als u om medische redenen uw voeding moet aanpassen

  Lees meer
 • Werkwijze

  Werkwijze

  Tijdens het eerste consult zal ik onder andere met u bespreken wat er dagelijks gegeten en gedronken wordt

  Lees meer
 • Afspraak maken

  Afspraak maken

  kunt een afspraak maken via de mail, dan kan ik u een aantal opties geven om een afspraak te maken.

  Afspraak maken
 • Sindy Davidse

  "Kan ik je helpen om kleine verbeterstappen te maken op het gebied van voeding? Op deze site info voor de mogelijkheden!"

  Sindy Davidse