• Header

Sport

Voor een gezonde leefstijl is het heel belangrijk om voldoende te bewegen. Dit kan een bepaalde sport zijn, maar het kan ook dagelijks wat anders zijn aan beweging. Probeer altijd een half uur per dag matig intensief in beweging te zijn. Dit is goed voor de doorbloeding, ontspanning, fitheid, energieverbruik ed. “

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (die wereldwijd geldt) adviseert: beweeg tenminste vijf dagen in de week, minimaal 30 minuten per dag, in blokken van ten minste 10 minuten matig intensief. De hartslag ligt daarbij iets hoger dan normaal en je raakt een beetje buiten adem.
Volgens de Nederlandse norm gezond bewegen1 zou een volwassene ten minste vijf dagen in de week minstens dertig minuten matig intensief lichamelijk actief moeten zijn of drie dagen per week minimaal twintig minuten hoogintensieve aerobe lichamelijke activiteit moeten verrichten.

Bij de omschrijving van matig intensief bewegen gaan we uit van de rustwaarde, deze duiden we aan in MET. De MET waarde is 1 in rust. Is een MET-waarde 2 dan verbruik je tweemaal zoveel energie als in rust. Onder matig intensief bewegen vallen alle activiteiten met een MET-waarde tussen de 4 _6,5 MET.
Bijvoorbeeld: wandelen (5 km/h) = 4 MET, fietsen (16 km/h) = 6,5 MET, ruiten wassen en grasmaaien = 4 met, boodschappen doen met zware tas = 5 MET, trap op lopen = 6 MET.

www.nationaalkompas.nl

Januari 2015: het nieuwe rapport over beweging van de Nederlandse bevolking in 2014

Het NISB heeft onderzoeker Annet Tiessen-Raaphorst geïnterviewd over de totstandkoming van de rapportage en haar belangrijkste conclusies. De highlights uit de Rapportage Sport 2014: Het aandeel Nederlanders dat wekelijks aan sport doet, is de afgelopen 10 jaar licht gestegen (van 52% naar 56% in 2013) en tweederde van de Nederlanders beweegt voldoende.Steeds vaker sporten mensen alleen of in zelf georganiseerde groepjes, tegelijkertijd is het lidmaatschap van sportverenigingen stabiel gebleven.Het overgrote deel van de Nederlanders (87%) is tevreden met het sport- en beweegaanbod in de buurt.11% van de Nederlanders is maandelijks actief als sportvrijwilliger en 23% bezoekt sportwedstrijden of -evenementen. Dit aandeel neemt niet toe, maar ook niet af.

Nieuws

 • Wat kan ik het beste eten, mocht ik getroffen worden door Covid-19?

  Voedingsadvies bij Corona, Tjonge; een half jaar geleden hadden we nog no...

  Lees meer
 • Ondervoeding, herken jij het?

  Ondervoeding, herken jij het?   Uit onderzoek blijkt dat 1 op de ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Waarvoor kunt u terecht

  Waarvoor kunt u terecht

  Vragen over voeding of een voedingsadvies op maat of begeleiding als u om medische redenen uw voeding moet aanpassen

  Lees meer
 • Werkwijze

  Werkwijze

  Tijdens het eerste consult zal ik onder andere met u bespreken wat er dagelijks gegeten en gedronken wordt

  Lees meer
 • Afspraak maken

  Afspraak maken

  kunt een afspraak maken via de mail, dan kan ik u een aantal opties geven om een afspraak te maken.

  Afspraak maken
 • Sindy Davidse

  "Nazomer; weer aan de slag, weer meer regelmaat, tips nodig over voeding? laat het me weten; ik help je graag!"

  Sindy Davidse